Het archief en de genealogie van Gemen

Bernhard von BentheimAge: 41 years14351476

Name
Bernhard von Bentheim
Name prefix
Graaf te Bentheim, Heer te Steinfurt
Given names
Bernhard
Surname
Bentheim
Also known as
Berndt von Benthem
Birth 1435 38 20

Marriage of parentsEverwin von GötterswickGisberta van BronckhorstView this family
1435

Death of a maternal grandmotherAgnes von Solms
December 29, 1439 (Age 4 years)
Death of a fatherEverwin von Götterswick
March 4, 1454 (Age 19 years)

Berndt en Arndt, Graven te Benthem en Heren te Stenforden, nemen een volledige schuld op zich die Otto Herr zu Bronckhorst und zu Borckelo, Johann Herr zu Ghemen, Hinrick Herr zu Ghemen und Wevelkoven, Hinrik Herr zu Wisch, Ghysbert van Bronckhorst Herr zu Batenborch und zu Anholt, Rynalt van Homert Herr zum Dornwerde, Hinrick Herr zu Hamoit en zijzelf hebben bekend tegenover Ridder Gherit van Keppel. Zij beloven de anderen ook schadeloosstelling.
Regest
April 23, 1455 (Age 20 years)

Huwelijksverdrag tussen Goessen Stecke en Karda van Ghemen
Regest
December 31, 1457 (Age 22 years)

Death of a maternal grandfatherOtto van Bronckhorst
February 23, 1458 (Age 23 years)
MarriageAnna van EgmondView this family
August 14, 1459 (Age 24 years)

Birth of a son
#1
Everwin von Bentheim
1461 (Age 26 years)

Getuige bij het huwelijksverdrag van Goessen van Raesfeld en Bertha van Homoet
Regest
February 20, 1461 (Age 26 years)

De stad keulen geeft zijn beide rentmeesters opdracht, om geleidebrieven voor het transport van goederen vanuit Kampen en Deventer naar Keulen te vragen aan de Heren wiens gebieden daarbij worden doorkruist: de beide heren van Bentheim, de Heer van Gemen, Heer Gerart van Keppel en diens broer en anderen.
Regest
January 20, 1466 (Age 31 years)
Regest: Domdekaan en Kapittel van Münster, Graaf Berndt te Bentheim, voogd van de Heerlijkheid Steinfurt, Heinrich, Heer te Gemen en te Wevelinghoven, Gerdt von Keppel, Gert Morrien, maarschalk, in naam van de ridderschap van het stift Münster, de steden Münster, Coesfeld, Bocholt, Borken, Warendorf, Beckum, Ahlen, Dülmen, Rheine, Vechte, Haltern, Werne, Vreden, Haselünne, Meppen en Telgte, sluiten een bondgenootschap tegen de landsheer (de vorstbisschp van Münster)
Regest
January 22, 1466 (Age 31 years)

Death of a brotherArnold von Bentheim
November 16, 1466 (Age 31 years)

Door bemiddeling van Hinrick, Heer te Gemen, Bernd, Graaf te Bentheim en Ridder Gerdt von Keppel, wordt er een overeenkomst gesloten tussen Katherine van Gemen, vrouwe te Steynvorde, weduwe van Arnd von Bentheim enenerzijds en Everwin en Agnes, kinderen van Jonker Arndt, Graaf van Bentheim, Heet te Stenvorde anderzijds, waarna Katherine in het huis te Gronau wil gaan wonen en zij inkomsten zal ontvangen uit diverse hoven en huizen.
Regest
August 5, 1467 (Age 32 years)

Death November 28, 1476 (Age 41 years)

Family with parents - View this family
father
mother
Marriage: 1435
brother
himself
Family with Anna van Egmond - View this family
himself
wife
Marriage: August 14, 1459
2 years
son

De stad keulen geeft zijn beide rentmeesters opdracht, om geleidebrieven voor het transport van goederen vanuit Kampen en Deventer naar Keulen te vragen aan de Heren wiens gebieden daarbij worden doorkruist: de beide heren van Bentheim, de Heer van Gemen, Heer Gerart van Keppel en diens broer en anderen.De stad keulen geeft zijn beide rentmeesters opdracht, om geleidebrieven voor het transport van goederen vanuit Kampen en Deventer naar Keulen te vragen aan de Heren wiens gebieden daarbij worden doorkruist: de beide heren van Bentheim, de Heer van Gemen, Heer Gerart van Keppel en diens broer en anderen. dd. 20-1-1466De stad keulen geeft zijn beide rentmeesters opdracht, om geleidebrieven voor het transport van goederen vanuit Kampen en Deventer naar Keulen te vragen aan de Heren wiens gebieden daarbij worden doorkruist: de beide heren van Bentheim, de Heer van Gemen, Heer Gerart van Keppel en diens broer en anderen. dd. 20-1-1466
Format: image/jpeg
Image dimensions: 1,061 × 1,537 pixels
File size: 131 KB
Type: Book