Het archief en de genealogie van Gemen

Arnold von Bentheim1466

Name
Arnold von Bentheim
Name prefix
Graaf te Bentheim, Heer te Steinfurt
Given names
Arnold
Surname
Bentheim (Bentheim, von)
Name suffix
I
Also known as
Arndt von Benthem
Also known as
Arend van Bentheim
Birthyes

Birth of a son
#1
Everwin von Bentheim

Death of a maternal grandmotherAgnes von Solms
December 29, 1439
Death of a fatherEverwin von Götterswick
March 4, 1454

Berndt en Arndt, Graven te Benthem en Heren te Stenforden, nemen een volledige schuld op zich die Otto Herr zu Bronckhorst und zu Borckelo, Johann Herr zu Ghemen, Hinrick Herr zu Ghemen und Wevelkoven, Hinrik Herr zu Wisch, Ghysbert van Bronckhorst Herr zu Batenborch und zu Anholt, Rynalt van Homert Herr zum Dornwerde, Hinrick Herr zu Hamoit en zijzelf hebben bekend tegenover Ridder Gherit van Keppel. Zij beloven de anderen ook schadeloosstelling.
Regest
April 23, 1455

Huwelijksverdrag tussen Goessen Stecke en Karda van Ghemen
Regest
December 31, 1457

Death of a maternal grandfatherOtto van Bronckhorst
February 23, 1458
MarriageKatharina von GemenView this family
September 28, 1458

Heynrich, Heer te Gemen en te Wevelkoven, ontslaat Goysswyn Stecke, erfmaarschalk van het Land van Kleef, van zijn garantstelling tegenover Arnt, Graaf van Benthem, Heer te Steynfort en neemt de schuld volledig op zich.
Regest
July 28, 1459

Birth of a daughter
#2
Agnes von Bentheim
1460

Getuige bij het huwelijksverdrag van Goessen van Raesfeld en Bertha van Homoet
Regest
February 20, 1461

Heynrich, Heer te Gemen, sluit een verdrag met zijn vrouw Anna, waarna deze hem haar lijftocht, de Heerlijkheid Wevelkoven, teruggeeft en daarvoor in de plaats het Huis Grebbenforst met de tol te Venlo ontvangt. De hertog van Gelre en Gulich -als leenheer van de heerlijkheid Grebbenforst- geeft hiervoor toestemming. Arnt Graaf van Bentheim en Goessen Steck getuigen.
Regest
November 1, 1462

Betreffende de bevrijding van een gevangene en vredesluiting
Akte van overeenkomst
March 25, 1464

De stad keulen geeft zijn beide rentmeesters opdracht, om geleidebrieven voor het transport van goederen vanuit Kampen en Deventer naar Keulen te vragen aan de Heren wiens gebieden daarbij worden doorkruist: de beide heren van Bentheim, de Heer van Gemen, Heer Gerart van Keppel en diens broer en anderen.
Regest
January 20, 1466
Death November 16, 1466

Door bemiddeling van Hinrick, Heer te Gemen, Bernd, Graaf te Bentheim en Ridder Gerdt von Keppel, wordt er een overeenkomst gesloten tussen Katherine van Gemen, vrouwe te Steynvorde, weduwe van Arnd von Bentheim enenerzijds en Everwin en Agnes, kinderen van Jonker Arndt, Graaf van Bentheim, Heet te Stenvorde anderzijds, waarna Katherine in het huis te Gronau wil gaan wonen en zij inkomsten zal ontvangen uit diverse hoven en huizen.
Regest
August 5, 1467 (8 months after death)

Family with parents - View this family
father
mother
Marriage: 1435
himself
brother
Family with Katharina von Gemen - View this family
himself
wife
Marriage: September 28, 1458
2 years
daughter
son

Betreffende de bevrijding van een gevangene en vredesluitingBetreffende de bevrijding van een gevangene en vredesluiting dd. 25-3-1464Betreffende de bevrijding van een gevangene en vredesluiting dd. 25-3-1464
Format: image/jpeg
Image dimensions: 4,349 × 7,922 pixels
File size: 21,037 KB
Type: Certificate
De stad keulen geeft zijn beide rentmeesters opdracht, om geleidebrieven voor het transport van goederen vanuit Kampen en Deventer naar Keulen te vragen aan de Heren wiens gebieden daarbij worden doorkruist: de beide heren van Bentheim, de Heer van Gemen, Heer Gerart van Keppel en diens broer en anderen.De stad keulen geeft zijn beide rentmeesters opdracht, om geleidebrieven voor het transport van goederen vanuit Kampen en Deventer naar Keulen te vragen aan de Heren wiens gebieden daarbij worden doorkruist: de beide heren van Bentheim, de Heer van Gemen, Heer Gerart van Keppel en diens broer en anderen. dd. 20-1-1466De stad keulen geeft zijn beide rentmeesters opdracht, om geleidebrieven voor het transport van goederen vanuit Kampen en Deventer naar Keulen te vragen aan de Heren wiens gebieden daarbij worden doorkruist: de beide heren van Bentheim, de Heer van Gemen, Heer Gerart van Keppel en diens broer en anderen. dd. 20-1-1466
Format: image/jpeg
Image dimensions: 1,061 × 1,537 pixels
File size: 131 KB
Type: Book