Hartelijk welkom bij het archief en de genealogie van Gemen

De waterburcht van Gemen, met het wapen van het geslacht van Gemen  

De waterburcht "Gemen" is voor het eerst vermeld in het jaar 1280 en is nu nog steeds één van de mooiste burchten in Westfalen. Voor de bouw van de burcht was waarschijnlijk hier het adelijke goed "Müggenhof", ook wel "Gaminhof" of "Koninginnehof" genoemd. 

Niet alle gegevens in dit archief zijn voor iedereen zichtbaar! Om volledige toegang te verkrijgen tot privacy-gevoelige gegevens, is het noodzakelijk een (gratis) account aan te vragen. 

Willem Dirk van Gemen jr. Ik ben uw gastheer, Willem Dirk van Gemen. Vragen of opmerkingen? Mail me; willem@vangemen.nl

News
De website is gemoderniseerd en klaar voor de toekomst!
Thursday, October 15, 2020 8:52 AM

Na lang twijfelen -wat niet kapot is moet je niet repareren-, hebben we nu toch besloten om een grote upgrade aan de website uit te voeren. Mobiele apparaten zoals tablets en smartphones kunnen de gegevens nu ook overzichtelijk weergeven. De grote hoeveelheid media-bestanden wordt sneller getoond en is klaar voor een verveelvoudiging. Wist u dat het Archief van Gemen op dit moment meer dan 12 Gigabyte aan gegevens bevat? De nieuwe website kan het makkelijk aan en dat moet ook, want dagelijks worden er nieuwe documenten toegevoegd en gekoppeld aan de meer dan 6500 personen in deze genealogie....Veel plezier met het bekijken van de levens van uw voorouders en succes met uw onderzoek!

Gegevens worden gestandaardiseerd
Tuesday, July 14, 2020 10:04 AM

Alle documenten in dit archief worden in de loop van de tijd voorzien van titels waaruit direct blijkt wat de strekking ervan is. Dat kost tijd en moeite, maar zal een verrijking van uw ervaring zijn.

We doen er ook veel moeite voor om de bronvermelding van elk document duidelijk te tonen, want een gebeurtenis is niet meer dan een vermoeden, tot duidelijk is door wie, wanneer en waar het is vermeld. Bent u niet tevreden over een vermelding? Vertel het ons, dan kan het worden aangepast.
 

Favorites
Het zegel van Johann, bastert von Gemen
1526
Birth: Gemen, Borken, Noordrijn-Westfalen, Duitsland
Death: before 1526