Welkom bij het archief en de genealogie van Gemen

Deze Stamboom is op July 26, 2021 voor het laatst bijgewerkt. Hier vindt u de geboorte- doop- huwelijks- overlijdens- notariële aktes en nog veel meer, van alle nakomelingen en verwanten van het geslacht van Gemen, aangevuld met foto's en verhalen over uw voorouders, vanaf het jaar 1098!

Informatie over (mogelijk) levende personen is alleen toegankelijk voor geregistreerde gebruikers! Dit is in verband met de privacy wetgeving.

Ook gedetailleerde gegevens en een deel van de documenten, zijn alleen toegankelijk voor deze geregistreerde gebruikers. U kunt eenvoudig en gratis een gebruikers account aanvragen -onder de menuknop "aanmelden"-, om onbeperkte toegang te verkrijgen.

  Ik ben Willem van Gemen, uw gastheer.

Vragen of opmerkingen? Mail me; Willem Dirk van Gemen.

News
Wist u al....
Tuesday, February 16, 2021 9:52 AM

Dat er onderaan elke pagina een knop staat met een link naar het privacybeleid in deze website?

Dat er op de menubalk een knop is, voorzien van een groot vraagteken? Daar vind u de meestgestelde vragen…

Dat dat geen reden is om dan maar geen vragen te stellen?

Dat leden van dit archief zelf gegevens kunnen toevoegen, aanpassen of verwijderen?

Dat deze website om feiten en bronvermeldingen draait? Een feit is pas een feit als het terug te vinden is…

Dat sommige mensen gewoon gegevens kopieren zonder te melden waar ze het vandaan hebben?

Dat “uw gastheer” gewoon een (bijna) gepensioneerde vrachtwagen chauffeur is en al meer dan 30 jaar in zijn vrije tijd aan dit archief en deze stamboom werkt…

Uitbreiding gegevens.
Sunday, February 14, 2021 10:08 PM

Vaak blijken oude(re) documenten slecht leesbaar door een onduidelijk handschrift, vervagende inkt of gewoon een slechte scan/foto. Hier bij het Archief van Gemen, doen we ons uiterste best om deze documenten te voorzien van een leesbaar afschrift. Deze transcripts zijn zoveel mogelijk in de originele schrijfwijze en taal. Indien ook daar geen soep van te koken is, worden ze voorzien van een uittreksel (regest) in de moderne, Nederlandse taal. Dit kost heel veel tijd. Als het u niet snel genoeg gaat; vrijwilligers zijn welkom!

Enkele jaren geleden was ik er nog van overtuigd dat er met zo'n 3000 documenten wel een eind zou komen aan de hoeveelheid gegevens over "die van van Ge(e)men en hun verwanten..". Fout gedacht, we zijn dat aantal ruim gepasseerd en er staan er nog meer dan 5000 op de harde schijf, klaar om verwerkt te worden...Totaal zo'n 40 GB aan hoge resolutie scans en foto's, voorlopig...Zodra de archieven weer opengaan staan we weer vooraan in de rij wink

Groeten van Willem