Frequently asked questions

Hoe kan ik personen toevoegen?
Hoe worden namen van personen in deze website weergegeven en hoe kan ik deze het beste invoeren en/of sorteren?
Dit is de genealogie "van Gemen", hoor ik er als "van Geemen" ook bij?

Hoe kan ik personen toevoegen?

Deze functie staat alleen open voor leden met het niveau: bewerkers, moderators en beheerders". Elk lid kan een aanvraag indienen -of worden gevraagd-, om bewerker of moderator te worden. Het toevoegen van een niet-gerelateerd persoon kan alleen door een verzoek aan de beheerder (Willem).

Voor het toevoegen van een persoon, opent u de pagina van een direct gerelateerd persoon, een ouder, kind, broer of zus. Dan opent u het tabblad "Gezinnen", daar bevinden zich de menu's voor het toevoegen, per gezin. Let op, daar kunnen zich meerdere gezinnen bevinden, zorg dat u het juiste gezin kiest! Helemaal onderaan deze gezinspagina bevind zich het menu voor de persoon wiens pagina u hebt geopend. 

 


Hoe worden namen van personen in deze website weergegeven en hoe kan ik deze het beste invoeren en/of sorteren?

De gebruikte naamconventie is: Voorna(a)m(en)/tussenvoegsel(s)/Achterna(a)m(en), bijvoorbeeld: "Willem Dirk van Gemen", precies zoals we dat in Nederland gewend zijn. Webtrees -het programma waar U nu naar zit te kijken- kan deze onderdelen niet zelf als zodanig herkennen en daarom moeten deze apart in worden gevoerd (zie voorbeeld). Daarnaast wordt in de zogenaamde "complete" naam, de achternaam vooraf gegaan door een slash (/). Deze slash verteld het programma uitdrukkelijk dat het deel daarna de achternaam is. Het lijkt lastig, maar een programma is geen mens en kan niet zelf denken. 

Sorteren doet U het makkelijkst door in het zoekvak -òf de complete naam: "Willem van Gemen", òf alleen die achternaam in te vullen; "Gemen". Zodra U zoekt op "van Gemen", krijgt U enkele duizenden resultaten...iedereen met "van" voor de naam wordt dan getoond...


Dit is de genealogie "van Gemen", hoor ik er als "van Geemen" ook bij?

Absoluut! Iedereen met de naam van/von Gemen, van Geemen, van/von Ghemen, Gemmen en van/von Raesfeld, stamt rechtstreeks af van Widukind von Sachsen en Geva Eysteindottir von Vestfold. wiens achterkleinkinderen in de 11e eeuw voor het eerst met de naam "von Gemen" werden aangeduid. De eerste drie vormen zijn te danken aan "schrijffoutjes" in de loop der geschiedenis, de namen "Gemmen" en "van/von Raesfeld" zijn bewuste keuzes van naamsverandering geweest.